Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

Studiedag: vernieuwende inzichten in de werking van exposure

14 december 2012 - Geplaatst onder: Angst

Op vrijdag 31 mei 2013 verzorgt de sectie angststoornissen van de vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie een studiedag over vernieuwende inzichten in de werking van exposure.

De waarde van een goede exposure is gedragstherapeuten genoegzaam bekend. Het is een prachtige techniek waarmee veel mensen met angststoornissen geholpen kunnen worden. Gedragstherapeuten zouden echter geen gedragstherapeuten zijn als ze niet zouden blijven streven naar verbetering van therapeutische interventies en procedures op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dr. Marleen Rijkeboer presenteert recente wetenschappelijke inzichten in de werking van exposure. Bijvoorbeeld hoe je met andere technieken de UCS representatie kunt veranderen of hoe verschillende contexten in de exposure-opdrachten kunnen worden betrokken. In de praktijk toegepast kunnen deze inzichten leiden tot een nog effectievere exposure. Deze studiedag richt zich op zowel theorie als praktijk, uitleg en oefeningen worden afgewisseld.

Dr. Marleen Rijkeboer is klinisch psycholoog/psychotherapeut en werkzaam als universitair hoofddocent aan de disciplinegroep Klinische & Gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht. Zij is hoofdbehandelaar bij het Ambulatorium van de Faculteit Sociale Wetenschappen van eerdergenoemde universiteit. Daarnaast is zij lid van het managementteam van Altrecht Academisch Angstcentrum, een Top Klinische Zorg erkende instelling voor complexe angststoornissen en hoofdopleider van de postacademisch opleiding tot Klinisch Psycholoog, regio Utrecht en omstreken. Zij is geregistreerd supervisor en leertherapeut VGCt.

Meer informatie over deze studiedag kunt u vinden op de site van Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie
Studiedag sectie angststoornissen


Tags: