Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Landelijke campagne 113 Zelfmoordpreventie weer van start

24 mei 2018 - Geplaatst onder: Suïcide

De campagne: ‘Stel de vraag van je leven’ van 113 Zelfmoordpreventie is weer van start gegaan. Hiermee wil de stichting het taboe rondom praten over zelfmoord doorbreken en het aantal suïcides de komende jaren structureel terugdringen.

Elk jaar overlijden in Nederland ruim 1.850 mensen door zelfmoord. Dat zijn 5 mensen per dag. Vorig jaar werd de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’ gestart door Stichting 113 Zelfmoordpreventie, de nationale organisatie voor preventie van suïcide.

Landelijke campagne 113 Zelfmoordpreventie

Op 22 mei j.l. is de campagne verdergegaan en komen er twee weken lang online advertenties en radiospots voorbij op landelijke en regionale media. Nieuw dit jaar is een animatie waarin 113 concrete tips en handvatten geeft hoe je over zelfmoord kunt praten. Want praten over zelfmoordgedachten, zo legt 113 Zelfmoordpreventie uit, geeft vaak al enorme opluchting bij iemand die hiermee worstelt.

Stel de vraag van je leven

“Vragen of iemand denkt aan zelfmoord is niet makkelijk. Maar zo’n vraag kan wel echt verschil maken – soms zelfs het verschil tussen leven en dood”, aldus de organisatie. Daarom is ook dit jaar het thema van de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’. De campagne is een belangrijk onderdeel van een brede landelijk aanpak, samen met het regionale Suïcidepreventie Actienetwerk.

Bron: 113 zelfmoordpreventie