Skip to main content

Help mee met het onderzoek Digitaal communiceren en online les

Thuis blijven in deze coronatijd: dat betekent, ook voor jongeren, digitaal contact met vrienden, familie en school. Hoe is dat voor hen? En hoe is dat voor jongeren met een sociale angststoornis of selectief mutisme*? Wordt communiceren voor hen nu makkelijker of moeilijker?

Digitaal communiceren en online les: hoe is dat voor jongeren met en zonder angstproblemen?

We zijn benieuwd hoe jongeren het vinden om online les te krijgen en digitale communicatie te gebruiken. Welke communicatiemiddelen gebruiken ze graag en welke niet? We zijn ook benieuwd hoe jongeren zich voelen als ze deze communicatiemiddelen gebruiken.
Sommige jongeren hebben een angststoornis en durven bijvoorbeeld niet te praten met anderen of durven soms niet naar school te gaan. Hoe is het voor hen? Maakt communicatie via videobellen of chat het makkelijker of moeilijker? Om dat te onderzoeken willen we onze vragen stellen aan jongeren die een sociale angststoornis hebben of selectief mutisme* (dan durf je niet te praten met sommige anderen) en ook aan jongeren die juist geen angststoornis hebben.

Meedoen?

Je kunt aan dit onderzoek meedoen tot  en met 15 juni 2020.
Wie zoeken we? De Universiteit Leiden doet onderzoek met een online vragenlijst naar het gebruik van digitale communicatie onder jongeren. We zoeken jongeren van 10-18 jaar, met- en zonder sociale angststoornis of selectief mutisme*, die samen met een ouder willen helpen om hier inzicht in te krijgen.

Als dank voor de hulp verloten we mooie gadgets onder de kinderen/jongeren!

Meer informatie en aanmelden

Hiervoor verwijzen we u naar onze webpagina: https://www.universiteitleiden.nl/project-omilia/onderzoek/thuis-les-en-online-communiceren

*selectief mutisme is een angststoornis waarbij het kinderen/jongeren niet lukt om te praten in bepaalde situaties of met bepaalde mensen.”

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl