Nederlands Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma en Depressie

eHealth@Mind zoekt deelnemers

8 april 2016 - Geplaatst onder: Angst, Depressie, Meedoen onderzoek

eHealth@Mind, de nieuwe polikliniek  van GGZ inGeest, biedt innovatieve internet ondersteunde behandelingen. Dit gebeurt in het kader van onderzoek voor mensen met depressie en angst in de specialistische GGZ. Voor eHealth@Mind worden nog deelnemers gezocht.

GGZ inGeest is op woensdag 9 maart 2016 gestart met eHealth@Mind, een polikliniek in Amsterdam. In de loop van dit jaar zal de instroom van patiënten breder worden. Zo zullen ook mensen buiten het onderzoek om een basis- of specialistische behandeling kunnen krijgen met internet ondersteuning.

E-COMPARED

Eén van de onderzoeken die momenteel uitgevoerd wordt binnen eHealth@Mind, is E-COMPARED. Dit door de Europese Commissie gefinancierde onderzoek vergelijkt reguliere depressiebehandeling met blended behandeling, waarbij face-to-face gesprekken met de behandelaar worden gecombineerd met online behandelmodules en een mobiele applicatie.

Meer inzicht verkrijgen

Doel is om meer inzicht te krijgen in het effect van blended behandelen bij depressie in de specialistische GGZ. eHealth@Mind zoekt nog deelnemers. Voor deelname is een verwijsbrief van de huisarts naar de specialistische GGZ noodzakelijk.

Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen via e-mail: ehealthatmind@ggzingeest.nl  of via telefoonnummer  020 – 7884527.
Of download de Flyer_E-COMPARED.


Tags: