Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Onderzoek naar depressieve symptomen bij schizofrenie

11 oktober 2018 - Geplaatst onder: Depressie

Geeske van Rooijen, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam) bestudeert de interacties tussen symptomen bij patiënten met schizofrenie. Zij gaat hierbij in op depressieve symptomen in interactie met andere symptomen en de onderliggende neurologische veranderingen die geassocieerd zijn met depressieve symptomen. Daarnaast richt Van Rooijen zich op verschillende aspecten van de behandeling van patiënten met schizofrenie.

Deze maand promoveerde Van Roojien met haar proefschrift getiteld ‘Depressive and psychotic symptoms in schizophrenia: focus on networks and treatment’.

Dit proefschrift  had twee belangrijke doelstellingen. Ten eerste was het doel om de kennis te vergroten over interacties tussen symptomen bij patiënten met schizofrenie. In dit deel stonden depressieve symptomen in interactie met andere symptomen en de onderliggende neurologische veranderingen die geassocieerd zijn met depressieve symptomen centraal (deel I en II van dit proefschrift).

Het tweede doel was om de kennis van verschillende aspecten van de behandeling van patiënten met schizofrenie te vergroten (deel III van dit proefschrift).

Lees het proefschrift, en of de Nederlandse samenvatting. 


Tags: