Skip to main content

Depressie Connect maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Depressie Connect maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Deze online community van de Depressie Vereniging is voor mensen met depressie en hun naasten, waarin deze ervaringen uitgewisseld worden in het omgaan met depressie. Het digitale platform is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Depressie Vereniging en Pro Persona GGz.

Vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Depressie Connect als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met woensdag 20 januari.

Mentale Kracht

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland.

Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Depressie Connect maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Op Depressie Connect kunnen deelnemers ervaringen in het omgaan met depressie uitwisselen, informatie delen, vragen stellen of andermans verhalen lezen. Deelnemers vinden (h)erkenning en verbondenheid bij elkaar. Het is een plek waar lotgenoten van elkaar kunnen leren, iedereen is welkom en kan anoniem deelnemen op het forum.

Depressie Connect bestaat nu 1,5 jaar en is een succes! Op het forum voor mensen met depressie zijn al 1400 deelnemers actief. De sfeer tussen lotgenoten is bemoedigend en ondersteunend. Er is een grote groep van actieve gebruikers, die elkaar online een hart onder de riem steken. Om de veiligheid te bewaken wordt Depressie Connect dagelijks gescreend door ervaringsdeskundigen van de Depressie Vereniging.

Deelnemers en vrijwilligers van Depressie Connect halen voldoening en een gevoel van verbondenheid uit dit online contact. Wordt u warm van dit project? Breng dan uw stem uit.

Categorieën

TIP

Heb je een nieuwstip of zelf nieuws voor de nieuwsrubriek?
info@nedkad.nl