Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

De Dag van de Dwangstoornis op vrijdag 12 mei 2017 in Utrecht

8 maart 2017 - Geplaatst onder: Dwangstoornissen

Op vrijdag 12 mei 2017 is de Nederlands/Vlaamse ontmoetingsdag van de dwangstoornis en verwante stoornissen. Deze aandoeningen komen veel voor, staan hoog op de WHO-lijst over ziektelast, maar zijn nog behoorlijk onbekend.
De Dag is een initiatief van Stichting Dwangstoornis en Angst, Dwang en Fobie stichting (ADF). Het doel van deze dag is de bekendheid vergroten en kennis en ervaringen uit te wisselen voor iedereen – patiënt, betrokkene of professional – die te maken heeft met een dwangstoornis en verwante stoornissen.

Programma

Een aantal sprekers van de Dag: hoogleraar/psychiater Damiaan Denys, emeritus hoogleraar psycholoog Else de Haan, psychiater Nienke Vulink, ervaringsdeskundige Michiel Verheul, hoogleraar/psychiater Gerrit Glas en psychiater/auteur Menno Oosterhoff. Zij verzorgen interessante lezingen over o.a. OCD, misofonie, BDD, trichotillomanie, dwang bij kinderen, behandelvormen zoals CGT, klinische behandeling en intensieve thuisbehandeling. Ook ervaringsdeskundigen maken een belangrijk deel van het programma uit. Zie het voorlopige programma.

Met een interactieve lezing met panel en (anoniem) stemmen via je mobiele telefoon wordt het publiek uitgenodigd om met elkaar uit te wisselen en ook tijdens de pauzes is daarvoor genoeg ruimte.
We hopen een livestream te kunnen realiseren voor mensen die vanwege hun aandoening niet aanwezig kunnen zijn.

Inschrijven

Om geen financiële drempel op te werpen, is de toegangsbijdrage vrijwillig. We vragen deelnemers om zich in te schrijven door ten minste 15 euro over te maken. Deze kun je op de Dag zelf terugkrijgen door op de overschrijving “graag retour” te vermelden.

Het inschrijfgeld is 15 euro inclusief lunch en koffie/thee en kan worden overgemaakt naar NL 72 TRIO 0391 0333 87 t.n.v. Stichting Dwangstoornis o.v.v. “inschrijving de dag”. Donaties en extra bijdragen zijn van harte welkom.

Sponsors

Wij zijn blij met de sponsors die De Dag mede mogelijk maken: GGZ Nederland, De Hersenstichting, Karakter Kinder- en jeugdpsychiatrie Gelderland en Overijssel, Lentis Groningen, MIND (Fonds Psychische Gezondheid en LPGGz), Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Socialrun van Samen Sterk zonder Stigma, Uitgeverij Lucht, Universitair Centrum Psychiatrie Groningen en VSBfonds.

Meer informatie

Meer informatie over het programma, de locatie, parkeren en alle updates vindt u op de website De Dag van de Dwangstoornis. Voor vragen kunt u mailen naar info@dwang.eu.

U kunt ons helpen door dit bericht te verspreiden in je netwerk! Dank u!