Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Psychiater Oosterhoff wint Antonie Kamerling Award voor boek Vals Alarm

28 november 2017 - Geplaatst onder: Dwangstoornissen, Overig

Psychiater en ervaringsdeskundige Menno Oosterhoff heeft vorige week de Antonie Kamerling Award, uitgereikt door MIND, gewonnen voor zijn boek Vals Alarm over de dwangstoornis. Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen.

De Antonie Kamerling Award is een publieksprijs. Van 26 oktober tot 17 november kon het publiek stemmen op het boek dat/de documentaire die het afgelopen jaar openheid over psychische problemen heeft bevorderd. Er zijn bijna 6.000 stemmen uitgebracht. De andere twee genomineerden waren Emma wil Leven van Jessica Villerius en Roze Wolk van Anne-Marieke Graafmans.

Boek Vals Alarm

In Vals Alarm toont Menno Oosterhoff wat er omgaat in mensen met een dwangstoornis. Hij put daarbij niet alleen uit zijn kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen ervaringen als dwangpatiënt.

De Antonie Kamerling Award is bedoeld voor de maker van een boek of audiovisuele uiting die het afgelopen jaar openheid over psychische problemen heeft bevorderd. De naam van de award is in het leven geroepen in samenspraak met Isa Hoes en de familie van Antonie Kamerling. Zij dragen het initiatief een warm hart toe.

Naar aanleiding van het winnen van de Award was Oosterhoff te gast bij RTL Late Night, waarin hij  concrete voorbeelden gaf van de manier waarop de dwangstoornis tot uiting kan komen. Kijk het fragment hier terug.

Bron: Wij zijn MIND