Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Angst Dwang en Fobie stichting start nieuwe lotgenotengroepen en trainingen

16 januari 2019 - Geplaatst onder: Angst

De Angst Dwang en Fobie stichting organiseert dit voorjaar nieuwe lotgenotengroepen en trainingen voor mensen met angst- en/of dwangklachten en hun naasten.

De lotgenotengroepen

In een lotgenotengroep praat je met anderen over je ervaringen met angst en dwang. Je luistert naar elkaars verhaal, stelt vragen, geeft advies. Er zijn twee ervaringsdeskundige begeleiders bij. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen. De een heeft misschien een manier gevonden om met de situatie om te gaan, de ander nog niet. Een lotgenotengroep is geen therapiegroep, of behandelprogramma. Wel blijkt dat de groep een belangrijke rol speelt in het leven van de deelnemers, naast de eventuele behandeling. Er zijn verschillende lotgenotengroepen in het land. Lotgenoten komen minstens één serie van vijf bijeenkomsten als vaste groep maandelijks bij elkaar.

De trainingen

De trainingen zijn er echt op gericht angst- en dwangklachten te verminderen middels een trainingsprogramma. Alle trainingen zijn ontwikkeld en worden geleid door ervaren trainers, coaches, psychologen en ervaringsdeskundigen. Dit voorjaar starten vier nieuwe trainingen: Mindfulness, Een andere kijk en Ouders en Partners. De laatste is bedoeld voor familieleden van iemand met angst of dwang. De trainingen bestaan uit 2 tot 10 bijeenkomsten en worden gegeven bij de ADF stichting in Driebergen.
Kijk op de website van de ADF stichting voor meer informatie over de lotgenotengroepen en trainingen.

Kijk op de website van de ADF stichting voor meer informatie over de lotgenotengroepen en trainingen.