Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

ADF Stichting een van de winnaars verkiezing beste patiëntenblad

5 februari 2015 - Geplaatst onder: Overig

(PGO Support) – De Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) won deze week samen met de Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS) de eerste Will Tinnemansprijs voor het beste gecombineerde patiëntenblad Vizier/Hyp.

De andere winnaar was de Borstkankervereniging Nederland.

Het gecombineerde blad Vizier/Hyp van ADF Stichting en NHS ontving de prijs in de categorie ‘bladen volledig gemaakt door vrijwilligers’.

De jury oordeelde dat “Vizier / Hyp een fusieblad [is] waarbij de twee bladen hun eigen identiteit behouden […] een goede optie voor stichtingen die moeten fuseren. Het is een toegankelijk blad dat met zorg is gemaakt.”

Will Tinnemansprijs

De Will Tinnemansprijs is een blijk van waardering voor bladenmakers bij landelijke patiënten- en gehandicaptenorganisaties, mogelijk gemaakt door ondersteuningsorganisatie PGOsupport. Vaak met minimale budgetten weten patiëntenorganisaties kwalitatief hoogwaardige tijdschriften te maken. De prijs is vernoemd naar de eind vorig jaar overleden schrijver en journalist Will Tinnemans. Hij was initiatiefnemer van de prijs en cursusleider bladen maken bij PGOsupport. Tinnemans heeft de afgelopen jaren talloze vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties de kneepjes van het vak bijgebracht.

De juryrapporten zijn beschikbaar op de website van PGOsupport.


Tags: